Tämä sivu on tulostettu Koirakoulu Lunatanin internetsivuilta (www.koirakoululunatan.com)

Yritys ja yhteystiedot > Lunatan - Tietoa meistä

Lunatan - Tietoa meistä

Olen Virpi Niemi, 40+ raumalainen. Koirakoulu Lunatanin on perustettu toukokuussa 2012 ja siitä lähtien olenkin toiminut päätoimisena koira-alan yrittäjänä.
Koirakoulu Lunatanin päätoimipiste sijaitsee Raumalla, mutta tarpeen mukaan reissaamme kouluttamassa kauempanakin.
Kotoani löytyy kolme omaa koiraa; Zeta, 5-vuotias käyttölinjainen cockerityttö, Toro 8-vuotias käyttölinjainen labradorinnoutaja uros, sekä laumamme vanhin ja viisain, pieni, mutta pippurinen Nata, 13-vuotias näyttelylinjainen cockerspanieli narttu.

Jo pidemmän aikaa omien koirieni kanssa pääpaino on nenähommissa, erityisesti Nose Workissa ja Mejässä. Lisäksi treenailemme noutajien ja spanieleiden metsästyskoe hommia ja kahden nuorimman kanssa käydään myös joka syksy käytännön metsällä.

Nata on todella monipuolinen ja temperamenttinen tyttö ja sen kanssa onkin ollut hauska harrastaa lähes mitä tahansa. Nata on aikoinaan kilpaillut agilityn korkeimmassa luokassa, 3.luokassa, voittanut satakunnan piirimestaruuden, käynyt pyörähtämässä myös agilityn SM-kisoissa. TOKO:akin Natan kanssa aikoinamme harrasteltiin ja siitä taskuun jäi TK1 koulutustunnus.

Toro suoritti 1-vuotiaana noutajien taipumuskokeet hyväksytysti ja sen jälkeen olemmekin harrastelleet monenlaista. TOKOssa Toro nousi hyvin nopeasti voittajaluokkaan, mutta sitten ohjaajan kiinnostui siirtyi muihin lajeihin. Agilityssa Toro kilpaili maxi 2.luokassa, mutta kyynärjänteiden kalkkeutuman vuoksi agility sai väistyä ja tilalle löydettiin paljon muuta. Kesällä 2017 Toro suoritti BH-kokeen hyväksytysti ja kesällä 2018 Toro saavutti Suomen Vesipelastusvalion arvon (FI VPVA). Nykyään Toron kanssa pääpaino on Nose Workissa.

Zeta on suorittanut hyväksytysti spanileiden taipumuskokeet ja vesityökokeen. Agilityssa hurvitellaan omaksi iloksi ilman sen suurempia tavotteita. Tulevaisuuden suunnitelmissa siintää Nose Work kokeet ja ensi kesänä on tarkoitus korkata MEJÄ:n voittajaluokka.

Kaikki kolme koiraani toimivat myös apunani kursseilla ja käytöskoulu asiakkaiden tunneilla.
Olen ollut etu-oikeutetussa asemassa päästyäni ongelmakoirakouluttaja Pertti “Peetsa” Vilanderin oppiin. Hän on opettanut minulle ensin agilitysta ja sittemmin ongelmakoirien korjaamisesta kaiken tietämänsä. Peetsa on kouluttanut monella eri saralla Suomen ja maailman huipulla kisanneita koirakoita. Pertti on myös julkaissut useita alan kirjoja. Pevi-kouluttajan tittelin sain kesällä 2012. Kuulun Pevi-kouluttajat ry:hyn, jossa toimin puheenjohtajana.
Koira-alalle vihkiytyneenä on tärkeä kehittää omaa osaamistaan säännöllisesti. Tietoa tulee jatkuvasti lisää ja haluankin pystyä tarjoamaan asiakkailleni uusinta uutta, parasta mahdollista palvelua sekä tieto&taitoa. Osallistuminen Suomen ja maailman huippukouluttajien seminaareihin ja luennoille on arkipäivää, tämän lisäksi myös koira-alan laajemmat koulutukset kuuluvat isona osana itseni kehittämiseen.

Keväällä 2018 päivitin osaamistani suorittamalla Eläintenkoululuttajan ammattitutkinnon, osatutkinnon. Tutkintooni sisältyvät näytöt painottuivat lempiaiheeseeni eli nenätyöskentelyyn: Zetalle opetin kolmessa kuukaudessa täysin alkeista valmiuden Noseworkin hajutestiin ja Torolle TOKO:n voittajaluokan tunnistusnoudon hajuerottelun avulla.

Nose Work Finland ry:n pätevöittämänä koulutusohjaajana ja hajutestaajana olen toiminut keväästä 2018 lähtien ja samaisen lajin vastaavana koetoimitsijana syksystä 2019 alkaen.

Kesällä 2012 valmistuin eläintenhoitajaksi. Eläintenhoitaja-opintoni suoritin ns. projektikoiralinjalla, missä ensimmäinen vuosi painottuikin täysin virkakoirien peruskoulutukseen. Tuona aikana koulutin mm. tulevia opaskoiria, Tullin, Poliisin ja Suomen Armeijan koiria. Peruskoulutuksen lisäksi koirille koulutettiin mm. tottista, suojelua, jälkeä, esine-etsintää ja henkilöhakua. Käytännön koulutuksen lisäksi tutkintooni kuului mm. eläinten oppimispsykologiaa ja käyttäytymistiedettä, eri koiraurheilulajeja, urheilukoiran ravitsemusta, koiran jalostusta ja perinnöllisyystiedettä, sekä pien- ja tuotantoeläinten hoitoa, ruokintaa ja terveyttä. Opintoihin kuuluvat työharjoittelut suoritin kunnaneläinlääkärin avustajana Raumalla, sekä Mondioring-kouluttajan opissa Gran Canarialla. Työharjoitteluni aikana kiinnostuin niin paljon erilaisista koirakulttuureista, että vietin opintojeni jälkeen vielä pari talvea Gran Canarialla tehden yhteistyötä paikallisten koirankouluttajien, eläinlääkäriasemien sekä koirien adoptiokeskusten kanssa.

Yllä mainittujen lisäksi olen opiskellut Suomen eläinkoulutuskeskuksessa oppimispsykologiaa ja suorittanut myös Suomen Agilityliiton koulutusohjaajan perus- ja jatkokurssin.

Saapi nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan!
Mukana Koirakoulu Lunatanin menossa:
Jenni Haavisto

Kuvassa Jennin edesmenneet karvakaverit: Bosse ja Kapo.
Molemmat tulleet Jennille kodinvaihtajina "ongelmakoirina".
Euralainen Jenni Haavisto avustaa käytöskoulu asiakkaiden kanssa. Jenni oli ensin Lunatanilla koulutusoppilaana parin vuoden ajan ja kesällä 2015 hänet hyväksyttiin Pevi-kouluttajat ry:n kouluttajaksi.

Jennille on aikanaan tullut useita koiria ns. ongelmakoirina aikuisiällä, mutta Pevin opeilla niistä kuoriutui hyvinkin onnellisia ja stressittömiä rekkuja, niin kotioloihin kuin harrastuskentillekin.
Jennin laumassa asustaa tällä hetkellä Sälli ja Voitto. Sälli on 2-vuotias staffiherra ja Voitto on puolivuotias valkoinenpaimenkoira. Sällin kanssa Jenni harrastaa TOKOa ja MEJÄä. Voittokin on jo päässyt tutustumaan MEJÄn saloihin, mutta kilpailemisesta ei vielä tässä vaiheessa edes puhuta, vaan keskitytään ensisijaisesti pennun kasvatukseen ja arkielämään.