Monipuolista koira-alan osaamista
 
Hin­nas­to
Lunatan - Tietoa meistä
Yritys ja yhteystiedot > Lunatan - Tietoa meistä
« Edellinen | Seuraava »

Lunatan - Tietoa meistä

Olen Virpi Niemi, 40+ raumalainen. Koirakoulu Lunatanin on perustettu toukokuussa 2012 ja siitä lähtien olenkin toiminut päätoimisena koira-alan yrittäjänä.
Koirakoulu Lunatanin päätoimipiste sijaitsee Raumalla, mutta tarpeen mukaan reissaamme kouluttamassa kauempanakin.
Omassa laumassani asustaa kolme karvakaveria. Toro on 10-vuotias käyttölinjainen labradorinnoutaja uros, Zeta, 7-vuotias käyttölinjainen cockerityttö, sekä laumamme nuorin, Reina, 1-vuotias käyttölinjainen labradorinnoutaja neitokainen.

Jo pidemmän aikaa omien koirieni kanssa pääpaino on nenähommissa, erityisesti Nose Workissa ja Mejässä. Lisäksi treenailemme noutajien ja spanieleiden metsästyskoe hommia ja kahden nuorimman kanssa käydään myös joka syksy käytännön metsällä.

Toro suoritti 1-vuotiaana noutajien taipumuskokeet hyväksytysti ja sen jälkeen olemmekin harrastelleet monenlaista. TOKOssa Toro nousi hyvin nopeasti voittajaluokkaan, mutta sitten ohjaajan kiinnostui siirtyi muihin lajeihin. Agilityssa Toro kilpaili maxi 2.luokassa, mutta kyynärjänteiden kalkkeutuman vuoksi agility sai väistyä ja tilalle löydettiin paljon muuta. Kesällä 2017 Toro suoritti BH-kokeen hyväksytysti ja kesällä 2018 Toro saavutti Suomen Vesipelastusvalion arvon (FI VPVA). Tätä nykyään Toro on pääosin "eläkevirassa", toki toisinaan auttelee käytöskouluissa ja mielenvirkistykseksi puuhastellaan monenmoista.

Zeta on suorittanut hyväksytysti spanileiden taipumuskokeet ja vesityökokeen. Zeta on aivan ilmiömäinen nenähommissa ja kesällä 2022 Zetasta tulikin Suomen jäljestämisvalio (FI JVA).

Reinan kanssa touhuillaan mm. noseworkin parissa, mutta pääpaino on vielä täysin nuoren koiran kasvussa ja kehittymisessä aikuiseksi järkeväksi koiraksi.

Kaikki kolme koiraani toimivat myös apunani kursseilla ja käytöskoulu asiakkaiden tunneilla.
Kuvassa Toro, Nata ja Zeta.
Nata, jo edesmennyt karvakorva, rakkaista rakkain, elämäni koira!
Natan saappaita ei kukaan tule ikinä täyttämään. Nata oli todella monipuolinen tyttö ja sen kanssa olikin mahtavaa harrastaa mitä tahansa, se antoi aina kaikkensa! Kilpailimme Natan kanssa agilityn korkeimmassa luokassa, 3.luokassa, voitimme Satakunnan piirimestaruuden, kävimme pyörähtämässä myös agilityn SM-kisoissa. TOKO:akin Natan kanssa aikoinamme harrasteltiin ja siitä taskuun jäi TK1 koulutustunnus. Natalla oli mitä parhaimmat sosiaaliset taidot ja se olikin luottopakkini monen vuoden ajan työssäni käytöskoululaisten parissa. Ja ennen kaikkea Nata oli maailman hyvähermoisin, hyväsydämisin ja rakastettavin perhekoira. Nata kulki aina perheemme mukana, asui kanssamme kolme talvea ulkomailla ja oli joka paikassa kuin kala vedessä ja valloitti joka paikassa kaikkien sydämen.
Olen ollut etu-oikeutetussa asemassa päästyäni ongelmakoirakouluttaja Pertti “Peetsa” Vilanderin oppiin. Hän on opettanut minulle ensin agilitysta ja sittemmin ongelmakoirien korjaamisesta kaiken tietämänsä. Peetsa on kouluttanut monella eri saralla Suomen ja maailman huipulla kisanneita koirakoita. Pertti on myös julkaissut useita alan kirjoja. Pevi-kouluttajan tittelin sain kesällä 2012. Kuulun Pevi-kouluttajat ry:hyn, jossa toimin puheenjohtajana.
Koira-alalle vihkiytyneenä on tärkeä kehittää omaa osaamistaan säännöllisesti. Tietoa tulee jatkuvasti lisää ja haluankin pystyä tarjoamaan asiakkailleni uusinta uutta, parasta mahdollista palvelua sekä tieto&taitoa. Osallistuminen Suomen ja maailman huippukouluttajien seminaareihin ja luennoille on arkipäivää, tämän lisäksi myös koira-alan laajemmat koulutukset kuuluvat isona osana itseni kehittämiseen.

Keväällä 2018 päivitin osaamistani suorittamalla Eläintenkoululuttajan ammattitutkinnon, osatutkinnon. Tutkintooni sisältyvät näytöt painottuivat lempiaiheeseeni eli nenätyöskentelyyn: Zetalle opetin kolmessa kuukaudessa täysin alkeista valmiuden Noseworkin hajutestiin ja Torolle TOKO:n voittajaluokan tunnistusnoudon hajuerottelun avulla.

Nose Work Finland ry:n pätevöittämänä koulutusohjaajana ja hajutestaajana olen toiminut keväästä 2018 lähtien ja samaisen lajin vastaavana koetoimitsijana syksystä 2019 alkaen.

Kesällä 2012 valmistuin eläintenhoitajaksi. Eläintenhoitaja-opintoni suoritin ns. projektikoiralinjalla, missä ensimmäinen vuosi painottuikin täysin virkakoirien peruskoulutukseen. Tuona aikana koulutin mm. tulevia opaskoiria, Tullin, Poliisin ja Suomen Armeijan koiria. Peruskoulutuksen lisäksi koirille koulutettiin mm. tottista, suojelua, jälkeä, esine-etsintää ja henkilöhakua. Käytännön koulutuksen lisäksi tutkintooni kuului mm. eläinten oppimispsykologiaa ja käyttäytymistiedettä, eri koiraurheilulajeja, urheilukoiran ravitsemusta, koiran jalostusta ja perinnöllisyystiedettä, sekä pien- ja tuotantoeläinten hoitoa, ruokintaa ja terveyttä. Opintoihin kuuluvat työharjoittelut suoritin kunnaneläinlääkärin avustajana Raumalla, sekä Mondioring-kouluttajan opissa Gran Canarialla. Työharjoitteluni aikana kiinnostuin niin paljon erilaisista koirakulttuureista, että vietin opintojeni jälkeen vielä pari talvea Gran Canarialla tehden yhteistyötä paikallisten koirankouluttajien, eläinlääkäriasemien sekä koirien adoptiokeskusten kanssa.

Yllä mainittujen lisäksi olen opiskellut Suomen eläinkoulutuskeskuksessa oppimispsykologiaa ja suorittanut myös Suomen Agilityliiton koulutusohjaajan perus- ja jatkokurssin.

Saapi nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan!
Päivitetty 18.10.2022 - Tulostettava versio -

KOIRAKOULU LUNATAN
Monipuolista koira-alan osaamista
Virpi Niemi - Rauma, (Kaaro)
+358 50 5712786
koirakoululunatan@gmail.com
Y-tunnus: 2476353-9
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations OyLisätietoa evästekäytännöstä