Monipuolista koira-alan osaamista
 
Koirakoulu Lunatan - esittely
Lunatan mediassa »
Yritys ja yhteystiedot > Koirakoulu Lunatan - esittely
« Edellinen | Seuraava »

Koirakoulu Lunatan - esittely

Olen 38-vuotias Virpi Niemi Raumalta. Perustin Koirakoulu Lunatanin toukokuussa 2012. Yritykseni toimii pääosin Raumalla ja lähiseudulla, toki kysynnän mukaan reissaan myös kouluttamassa ympäri Suomea.
Kotoani löytyy tällä hetkellä kolme omaa koiraa. Zeta on 3-vuotias käyttölinjainen cockerityttö, Toro 6-vuotias käyttölinjainen labradorinnoutaja uros, sekä laumamme vanhin ja viisain, pieni, mutta pippurinen Nata, 11-vuotias näyttelylinjainen cockerspanieli narttu.
Zetan kanssa treenaillaan spanieleiden metsästyshommia ja noseworkia, lisäksi puuhastelemme agilityn ja MEJÄn parissa omaksi iloksi aikataulujen antaessa myöten. Kesällä 2017 Zeta suoritti hyväksytysti spanileiden taipumuskokeet ja vesityökokeen.
Toro suoritti 1-vuotiaana noutajien taipumuskokeet hyväksytysti ja sen jälkeen olemmekin harrastelleet monenlaista. TOKOssa Toro loisti ja nousikin hyvin nopeasti voittajaluokkaan, mutta sitten ohjaajan kiinnostui siirtyi muihin lajeihin. Agilityssa Toro kilpaili maxi 2.luokassa, mutta kyynärjänteiden kalkkeutuman vuoksi agility sai väistyä ja tilalle löydettiin paljon muuta. Kesällä 2017 Toro suoritti BH-kokeen hyväksytysti ja kesällä 2018 Toro saavutti Suomen Vesipelastusvalion arvon (FI VPVA). Nykyään Toron kanssa pääpaino on noseworkissa ja muissa nenähommissa.
Nata on todella monipuolinen ja temperamenttinen tyttö ja sen kanssa onkin ollut hauska harrastaa lähes mitä tahansa. Nata on kilpaillut agilityn korkeimmassa luokassa, 3.luokassa, voittanut satakunnan piirimestaruuden, käynyt pyörähtämässä myös agilityn SM-kisoissa. TOKO:akin Natan kanssa aikoinamme harrasteltiin ja siitä taskuun jäi TK1 koulutustunnus.

Lisäksi touhuan kaikkien koirieni kanssa monipuolisesti myös harrastuskenttien ulkopuolella, erityisesti nenänkäyttöpuuhat ovat lähellä sydäntäni. Kaikki kolme koiraani toimivat myös apunani kursseilla ja käytöskoulu asiakkaiden tunneilla.

Olen ollut etu-oikeutetussa asemassa päästyäni ongelmakoirakouluttaja Pertti “Peetsa” Vilanderin oppiin. Hän on opettanut minulle ensin agilitysta ja sittemmin ongelmakoirien korjaamisesta kaiken tietämänsä. Peetsa on kouluttanut monella eri saralla Suomen ja maailman huipulla kisanneita koirakoita. Pertti on myös julkaissut useita alan kirjoja.
Pevi-kouluttajana olen toiminut kesästä 2012 lähtien. Kuulun Pevi-kouluttajat ry:hyn, jossa olen tällä hetkellä puheenjohtajana.
Koulutukseni
Koira-alalle vihkiytyneenä on tärkeä päivittää omaa osaamistaan säännöllisesti. Tietoa tulee jatkuvasti lisää ja haluan pystyä tarjoamaan asiakkailleni uusinta uutta, parasta mahdollista palvelua sekä tieto&taitoa.
Eläintenkoululuttajan ammattitutkinto (osatutkinto) 2018, Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, Kokemäki
Eläintenhoitaja 2012, Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, Kokemäki
BBA-Tradenomi 2006, SAMK Rauma
Hotellivirkailijan ammattitutkinto 2002, HML aikuiskoulutuskeskus
Yo 2000, Raumanmeren lukio
Keväällä 2018 päivitin osaamistani suorittamalla Eläintenkoululuttajan ammattitutkinnon, osatutkinnon. Tutkintooni sisältyvät näytöt painottuivat nenätyöskentelyyn: yhdelle koiralle koulutin valmiuden Noseworkin hajutestiin ja toiselle koiralle TOKO:n VOI-luokan tunnistusnoudon hajuerottelun avulla.

Kesällä 2012 valmistuin eläintenhoitajaksi. Eläintenhoitaja-opintoni suoritin ns. projektikoiralinjalla, missä ensimmäinen vuosi painottui virkakoirien peruskoulutukseen. Tuona aikana koulutin mm. tulevia opaskoiria, Tullin, Poliisin ja Suomen Armeijan koiria. Peruskoulutuksen lisäksi koirille koulutettiin tottista, suojelua, jälkeä, esine-etsintää ja henkilöhakua jne. Käytännön koirankoulutuksen lisäksi tutkintooni kuului mm. eläinten oppimispsykologiaa ja käyttäytymistiedettä, eri koiraurheilulajeja, urheilukoiran ravitsemusta, koiran jalostusta ja perinnöllisyystiedettä, sekä pien- ja tuotantoeläinten hoitoa, ruokintaa ja terveyttä. Opintoihin kuuluvat työharjoittelut suoritin kunnaneläinlääkärin avustajana Raumalla, sekä Mondioring-kouluttajan opissa Gran Canarialla. Kiinnostuin työharjoitteluni aikana niin paljon erilaisista koirakulttuureista, että vietin opintojeni jälkeen vielä pari talvea Gran Canarialla tehden yhteistyötä paikallisten koirankouluttajien, eläinlääkäriasemien sekä koirien adoptiokeskusten kanssa.
Lisäksi olen suorittanut myös:
Nosework Koulutusohjaaja 1-koulutus
Suomen eläinkoulutuskeskuksen oppimispsykologian perusteet
Suomen Agilityliiton koulutusohjaajan jatkokurssin
Suomen Agilityliiton koulutusohjaajan peruskurssi
Mukana Koirakoulu Lunatanin menossa:

Jenni Haavisto
Euralainen Jenni Haavisto on Koirakoulu Lunatanin ongelmakoirapuolella Pevi-kouluttajana. Jenni oli ensin Lunatanilla koulutusoppilaana parin vuoden ajan ja kesällä 2015 hänet hyväksyttiin Pevi-kouluttajat ry:n kouluttajaksi.

Jennillä on kotona 3 koiraa, joista kaksi on tullut hänelle ongelmakoirina aikuisiällä, mutta tätä nykyään ovat hyvinkin onnellisia ja stressittömiä rekkuja. Jennin koirat, Kapo ja Bosse on molemmat korjattu PEVI-metodilla. Kapo on pitkäkarvainen saksanpaimenkoira uros, Bosse berninpaimenkoira uros. Bosse suoritti kesällä 2017 BH-kokeen hyväksytysti ja tulevaisuuden tavoitteena on startata TOKO-kokeessa. Jennin lauman uusin tulokas, on Sälli, 5kk ikäinen staffipoika. Sällin kanssa on tarkoitus tutustua agilityyn ja MEJÄ:än. Kilpailemisesta ei vielä tässä vaiheessa edes puhuta, vaan keskitytään ensisijaisesti pennun kasvatukseen ja arkielämään!
Hanna Sookari
Hanna Sookari (os. Kangas) on intohimoinen ja monialainen koiraharrastaja Porista. Hanna aloitti ratsastuksen nuorella iällä, mutta tänä päivänä hepostelu on jäänyt hieman koirien jalkoihin ja Hanna keskittyy perhearjen ja yrittämisen sivussa mm. kouluttamaan omaa valkkaripoikaansa Jalia; parivaljakko kilpailee TOKO:ssa AVO-luokassa. Jali suoritti kesällä 2015 BH-kokeen ja tokossa TK1:n, ja näyttelykehistäkin on Suomen Muotovalion titteli tarttunut! Tulevaisuuden pääpaino on vesipelastuksessa, tokossa ja pelastuspuolen metsälajeissa.

Keväällä 2015 Hannan lauma kasvoi Saksasta tuodulla pennulla, käyttölinjaisella saksanpaimenkoiraneidillä nimeltä Viva. Vivan kanssa Hanna aikoo kilpailla tokossa ja toivottavasti viestissä; Viva rakastaa vauhdin huumaa metsissä ja on äärettömän taitava nenänkäyttäjä!

YO-tutkinnon jälkeen Hanna suoritti Niinisalon Tykistöprikaatissa varusmiespalveluksen, jonka jälkeen hän tempautui turvallisuusalalle 7 vuodeksi. Elokuussa 2013 hän aloitti opinnot Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston projektikoiralinjalla, josta valmistui keväällä 2015. Koulun puitteissa Hanna on kouluttanut kaksi Belgianpaimenkoiraa, joista toinen aloitti työtehtävänsä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella.

Hannan tulevaisuuden tavoitteina on pelastuskoiratoiminta, kilpaileminen TOKO:ssa ja palveluskoirapuolella sekä lisäkouluttautuminen eläinalalla. Lisäksi Hannan haaveena olisi saada kouluttaa enemmän koiria hyötykäyttöön, esimerkiksi järjestyksenvalvontaan.
Helmikuussa 2019 Hanna otti jälleen uuden haasteen vastaan perustamalla koira-alan toiminimen Poriin sekä rekisteröimällä itselleen kasvattajanimen Kennel Friiarin.
Päivitetty 8.5.2019 - Tulostettava versio -

KOIRAKOULU LUNATAN
Monipuolista koira-alan osaamista
Virpi Niemi
Kantolankuja 5
26410 Kaaro
+358 50 5712786
koirakoululunatan@gmail.com
Y-tunnus: 2476353-9
Sivuston toteutus: Hakosalo Software OyLisätietoa evästekäytännöstä