Monipuolista koira-alan osaamista
 
Kurs­sit »
Käy­tös­kou­lu »
Pen­tu­tes­taus
Tuot­teet
Hin­nas­to
Sporttipassilla maksaminen
TYKY-seteillä & TYKY-Online palvelulla maksaminen
Yritys ja yhteystiedot > Pentutestaus

Pentutestaus

Pentutestauksen päällimmäinen tarkoitus on auttaa kasvattajaa löytämään kullekin pennulle juuri oikeanlainen koti. Ei suinkaan ole yhdentekevää mikä pennuista menee kenellekin.
Pentuesisarukset saattavat olla hyvinkin erilaisia keskenään, jolloin on kasvattajan vastuulla pyrkiä löytämään jokaiselle pennulle juuri sille sopiva ihminen.

Pentutestissä tarkastellaan pennun suhtautumista ihmiseen, rohkeutta tutkia oma-aloitteisesti uutta ympäristöä, laumaviettiä, saalisviettiä, taistelutahtoa, nenänkäyttöä, suhtautumista eri pintoihin, sekä pennun käyttäytymistä kun se alistetaan. Kaikki osiot toteutetaan lempeästi pentuja ahdistamatta. Jokainen osio kertoo tärkeää tietoa pennun hermorakenteesta, luonteen kovuudesta ja dominanssitaipumuksesta. Pentutestin perusteella voidaan antaa kasvattajalle vinkkejä mikä pennuista sopisi parhaiten lapsiperheeseen, toisen koiran kaveriksi, metsästykseen, harrastuskoiraksi jne.

Usein pentutestin tulos saattaa olla yllättäväkin, sillä pentutesti suoritetaan yksi pentu kerrallaan pennulle entuudestaan vieraassa tilassa ja vieraan ihmisen toimesta. Pentu, joka on aktiivisin ja rämäpäisin pentulaatikossa sisarustensa ympäröimänä, ei välttämättä olekaan sitä testissä.
Oppini pentutestaukseen olen saanut Pertti Vilanderilta. Pertti on testannut uransa aikana tuhansia pentuja. Käytän pentutestauksessani Pertin kehittämää menetelmää. Testauksessa ei ahdisteta pentuja, ei myöskään säikytetä, eikä pennuille aiheuteta kipua.

Pentutestauksen hinta 23€/pentu (min. korvaus 50€) + kilometrikorvaukset 0,43€/km (+alv 24%)

Kysy lisää:
koirakoululunatan@gmail.com
Päivitetty 8.5.2019 - Tulostettava versio -

KOIRAKOULU LUNATAN
Monipuolista koira-alan osaamista
Virpi Niemi
Kantolankuja 5
26410 Kaaro
+358 50 5712786
koirakoululunatan@gmail.com
Y-tunnus: 2476353-9
Sivuston toteutus: Hakosalo Software OyLisätietoa evästekäytännöstä